A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adóváltozások kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adózás midig nehéz feladat, melyben a Focus Audit Kft. adótanácsadói készséggel segítenek Önöknek. Jelen írásunkban a Focus Audit Kft. „2021. évi adótörvény módosítások és új törvények – 2. rész” című cikkéből szemezgettünk.

„2020. november 17-én elfogadta az Országgyűlés a 2021. évi adótörvényeket. Az alábbi cikkben megpróbáljuk összeszedni a 2021-től várható legfontosabb változásokat, mely többek között a következőkre is vonatkozik: személyi jövedelemadó, KIVA, KATA, helyi iparűzési adó.

Jelen cikkünk egy cikksorozat része. A 2021. évi adótörvényi változások sorozatunk első része itt olvasható.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
A juttatás időpontjától függetlenül adómentessé válik a járványügyi szűrővizsgálat. Ez alapján akkor sem kell adóköteles jövedelmet megállapítani, ha az új típusú koronavírus járvány első hullámának időszakában végeztek szűrővizsgálatot a kifizető finanszírozása mellett. A rendelkezés a törvény kihirdetését követő napon hatályba lép és visszamenőlegesen is érvényesíthető.
január 1-jétől a költségvetési szférába tartozó munkáltatók is évi 450 ezer forint/foglalkoztatott összegig adhatnak béren kívüli juttatást kedvező adózási feltételek mellett. …”

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu