Altatással végzett fogászati kezelések

Sajnos sokan csak akkor mennek el a fogorvoshoz, ha már tényleg nagy a baj, és olyan fájdalmat éreznek a szájüregükben, amit már nem tudnak elviselni. Ennek általában az a magyarázata, hogy magától a gondolattól is rettegnek, hogy be kell ülniük a kezelő székbe, és ott valaki hangos gépekkel, éles műszerekkel nyúl a szájukba. Napjainkban már lehetőség nyílik arra, hogy a páciensek altatással kérjék a fogászati kezeléseket, ami kiváltképp a félősök számára megnyugtató hír.

Mikor lehet altatást kérni?

Tulajdonképpen bármilyen fogászati beavatkozás elvégezhető altatással, ami abban az esetben is igaz, ha csak egy egyszerű fogtömésről vagy foghúzásról van szó. Ha az úgy nevezett dentál fóbia, azaz fogorvostól való félelem annyira erős, hogy az illető az elviselhetetlen fájdalom ellenére sem tart igényt a fogászati szolgáltatásokra, akkor az altatás szinte az egyetlen lehetőség, ami jobb belátásra tudja bírni. Amennyiben valaki a helyi érzéstelenítés helyett mélyaltatást szeretne kérni, akkor ehhez akkor is joga van, ha a szájsebészet Győr vagy az ország más városában található. Már a kapcsolatfelvétel során érdemes jelezni az erre vonatkozó igényt, hogy a vonal másik végén lévő személy részletes tájékoztatást tudjon adni.

Milyen előnyei vannak az altatásnak?

Az altatással végzett fogászati kezelések, szájsebészeti beavatkozások teljesen fájdalommentesek, a páciensek nincsenek tudatuknál, ébredéskor pedig semmire sem emlékeznek. A módszer nagymértékben megkönnyíti azoknak a dolgát, akik irreális félelmeket táplálnak a fogorvosi munka iránt, hiszen jóval kisebb mértékű szorongással, félelemmel és ellenállással kell szembenézniük ahhoz, hogy végre beüljenek a kezelőegységbe. Ha a szájsebészet Győrben a Dentys fogászaton kerül felkeresésre, akkor a feszültségoldásban barátságos asszisztensek, recepciósok is segítenek.