Az interaktív tábla egy olyan eszköz, mely viszonylag újnak számít a például az oktatás területén. Mindenképp egy olyan eszközről beszélünk, ami nem egy olcsó kategóriás oktató eszköz, mégis érdemes lehet erre beruházni. Például a speciális iskolákban, ahol olyan gyerekeket tanítanak, akiknek sokkal több figyelemre és türelemre van szükségük, mint az átlagos társaiknak. Ezek a táblák segíthetnek abban, hogy ezek a gyerekek könnyebben elsajátíthassák azokat az alapismeretekhez, melyek elengedhetetlenek a felnőtt életben.

A másik felhasználási terület az információ közlése. Ebben az esetben lehetséges egy bizonyos reklám leadására egy interaktív tábla segítségével, vagy esetleg a kreszben is nagy szerepe lehet ennek az eszköznek. Például ha forgalomkorlátozás van, vagy esetleg forgalmi rend változás, akkor sokkal könnyebb egy interaktív táblával felhívni a sofőrök figyelmét, mint egy sima, hétköznapi táblával.
Sajnos egyenlőre még elég drágák ezek a készülékek, de ha nem engedhetjük meg magunknak a teljes finanszírozását, lehetőség van különféle pályázatokon keresztül ilyet beszereznünk. Vannak a forgalmazóknak is pályázatai, amelyeknek a segítségével juthatunk egy interaktív táblához, de lehetőség van esetleg pénzbeli hozzájárulás igénylésére is. Ebben az esetben általában az Európai Unió tud besegíteni a beruházásunkban. Ilyenkor rendelkeznünk kell egy bizonyos önrésszel, és sikeres pályázat során kaphatunk egy bizonyos mennyiségű, vissza nem térítendő állami támogatást. Ebben az esetben érdemes megpályáztatni egy erre a területre szakosodott céggel, akik csak a nyertes pályázat esetén kérnek csak jutalékot.

Ha már a beszerzésénél tartunk, érdemes jól körbe járni a témát, hiszen nagyon fontos a gyártó és a forgalmazó kiléte. Figyeljünk mindenképp a garanciára és az esetleges alkatrészek pótolhatóságára.