öntözőrendszer telepítő

öntözőrendszer telepítő

Három nagyon fontos tényező alakítja és határozza meg itthon az automata öntözőrendszer piacát. Ez a három dolog közül az egyik az építőipar helyzete és a kertek méretének változása. Mivel a magánszektorban egyelőre csak nagyon kevés új ház épül és a házakat körülvevő kertek mérete is egyre kisebb, ezért ez a tényező nem kedvez az automata öntözőrendszer piacának. Aki erre van specializálódva, annak most biztosan rengeteg a marketing munkája ahhoz, hogy sok öntözőrendszer tudjon eladni.

A második szempont a hazai piacon lévő kínálat. Ez szerintem rendben van. A legnagyobb USA-ban gyártott öntözéstechnikai márkák bent vannak az országban, és az importőreik jó munkát végeznek, hogy bemutassák és népszerűsítsék a termékeiket. Elég sok viszonteladói üzlet is nyitva van már évek óta, ahol az automata öntözőrendszerekkel kapcsolatos fő és kiegészítő alkatrészeket meg lehet kapni. Az öntözőrendszer telepítők jellemzően innen, vagy valamelyik importőrtől közvetlenül vásárolnak. Általánosságban elmondható, hogy mindenki a jó árral akar operálni, ezért elég jó áron megvásárolható kompletten ez a berendezés. Emiatt, és még néhány más tényező miatt is az automata öntözőrendszer ára a luxus kategóriából abszolút a polgári kategóriába ment át, ami megdobta a kereskedelmet.

öntözőrendszer telepítő

A harmadik szempont a kivitelező szakember és a vásárló, tehát a humán szempont. Mint más sikerszakmában, úgy ebben is időről-időre megjelennek a szerencsét próbálók, akik általában nem vetik meg a lábukat, azonban magatartásukkal hamis képet festenek a szakmáról. Az ilyen öntözőrendszer telepítő „szakival” befürdött végfelhasználónak – teljesen megértem -, nincs túl nagy bizalma velünk szemben. Azonban, szerencsére nem ez a jellemző. Azért említem meg ezt, mert az a tapasztalatom a témában, hogy az emberek nem automata öntözőrendszer márkát választanak, hanem szolgáltatást. Az ár és a szimpátia alapján döntenek, hiteleznek bizalmat. Ezt kell kiérdemelni és megtartani annak, aki hosszútávon gondolkodik ebben a szakmában.