Az interaktív táblák felhasználhatósága elég sokszínű. Széles körben használják manapság, egyre jobban elterjed a mai világban. A legnagyobb felhasználási területe talán az oktatás. Napi használatban van az iskolákban, hiszen már a régi időkben is használtak különféle megjelenítésre alkalmas eszközöket. Az interaktív táblák elődjei az írásvetítők voltak, amikkel mindenki találkozott az iskolapadban. De mivel a technika fejlődik, így az oktatásban is egyre fejlettebb segédeszközöket használnak. Ezért jöttek szóba az interaktív táblák. Sok előnyük van, hiszen nem kell többször elkészíteni ugyanazt a tananyagot, valamint a kezelése is igen egyszerű. A maga nemében mobilnak is számít, hiszen egész könnyen hordozható. Segítséget nyújt a speciális törődést igénylő tanulók számára is, hiszen a jól látható megjelenítés segíti a gyerekek tanulását is. Valamint a tanároknak is nagy segítséget nyújt a fentebb említett előnyök miatt.

Egy másik iparág, melyben az interaktív táblákat alkalmazzák, az a reklámipar. Mivel a táblák kihasználása igen sokrétű, akár különféle reklámokat is meg tud jelentetni. Mérete miatt tökéletesen működik forgalmasabb autóutak, vagy akár egy nyüzsgő város szívébe. Nem csak a gyalogos forgalom számára adhat plusz információkat, de az autósok is jól kivehetik egy-egy piros lámpánál állva a reklám mondanivalóját. Ezen felül természetesen még útbaigazításra, vagy akár forgalom elterelésre is alkalmas lehet, hiszen igen feltűnő eszköz lehet.

Nem véletlenül használják az útkarbantartók egy-egy nagyobb útépítésnél, hiszen jó minősége miatt messziről kivehető információt jelentetnek meg rajta, és még sötétben is látható.

Tehát akár az iskolapadban, akár a hétköznapi életben találkozunk egy interaktív táblával, érdemes odafigyelni a mondanivalójára, hiszen rengeteg plusz információt tudhatunk meg a segítségével igen rövid idő alatt.