A tavasz első napjain már megjelennek a fagyis pultok a cukrászdákban, hiszen nincs is annál jobb, mint a nyár első gombóc fagyiját ízlelgetni. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hol kóstolunk, hiszen vannak olyan speciális cukrászdák, akik maximálisan törekednek az egyediségre és persze a különlegességekre is. Akár még a hagyományos ízek mellett a valóban különleges és egyedi megoldások is megjelentek az elmúlt években, valamint a cukrászok mindent megtesznek azért, hogy olyan kreációkat hozzanak létre, amelyek akár még az év fagyija díjat is megnyerik. A legjobb fagyi Budapesten mindig ízlés kérdése, azonban az tény, hogy mindenkinek van egy kedvenc cukrászdája, vagy éppen egy fagyizója, ahová akár nap, mint nap visszatér, ennek köszönhetően pedig minden egyes ízvilágot kipróbálhat, legyen szó a hagyományos lehetőségekről, vagy pedig a tényleg különleges és egyedi ízekről. Ha pedig szeretnénk a helyszínen elfogyasztani ezt a különleges édességet, érdemes egy finom kelyhet kérni, amely mutatós és valóban különleges.