A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adótanácsadás, adószakértés kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adótanácsadó, adószakártő választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. Hogyan válasszunk adótanácsadót? című cikkéből szemezgettünk.

Magyarországon nem válik el élesen egymástól a könyvelői és az adótanácsadói szakma, ugyanakkor érdemes tisztában lenni a köztük lévő különbséggel. A könyvelő nem köteles adózási tanácsokkal ellátni ügyfelét, hiszen a képesítése és a tudása sem teszi feltétlenül alkalmassá erre. Az adótanácsadó adójogi képesítéssel rendelkezik, a könyvelő esetében ez nem elvárás. Az adótanácsadó adót optimalizál, vagyis a törvényes keretek betartása mellett a lehető legoptimálisabb adózási megoldásokat keresi meg ügyfele számára, így spórolva számára pénzt.

Az adótanácsadói szakma rendkívül szerteágazó, bizonyos szakterületeinek legális műveléséhez pedig külön szakképesítés szükséges, ilyen például a tb- vagy a nyugdíjügyintéző.

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

adótanácsadó választás