kutya

kutya

Hamarosan itt a Karácsony, ilyenkor már mindenki ünnepi lázban ég és összegzi, kit mivel lepjen meg a szeretet ünnepén. Ahol a kutya családtag, természetesen ő sem marad ki az ajándékozásból!
De mit is adjunk négylábú kedvencünknek december 24-én? A legtöbb kutya imádja a hasát, de hát a családnak sem a sülthús az ajándék.. Enni egész évben kell… De a finomságokat mi is ilyenkorra tartogatjuk, kutyusunkat is meglephetjük ilyenkor olyan jutalomfalatokkal, amelyek nem hétköznapiak: kutyáknak készült csoki (a hagyományos mérgező számukra!), kutyasör, vagy éppen bölényhúsos falatkák. Ha már gondolunk a hasukra, érdemes olyan játékokkal is meglepni kedvencünket, amelyekbe étel tölthető, és gondolkodással, játékkal, mozgással tudják belőle megszerezni a csemegét. A hangot kiadó játékokkal csak csínján bánjunk ilyenkor, hiszen nem biztos, hogy minden családtag tolerálni fogja a meghitt pillanatokba belesípoló kutyánkat.

Ha valami maradandót szeretnénk adni, számos lehetőségünk van. Készíttethetünk egyedi nyakörvet ebünknek, amivel kifejezhetjük egyéniségét, vagy éppen fontosabb adatainkat tüntetjük fel rajta, szökés esetére. Ilyenkor a biléta is életmentő lehet, amely ma már tényleg nem csak a legegyszerűbb kivitelekben kapható: van világítós, csillogó köves, vicces mintás vagy éppen fényképes biléta is. Az ékszer is nagy divat Karácsony táján, akár kimondottan kutyáknak készített ékszerekben is gondolkodhatunk. Természetesen ennek plusz funkciója nincs, csak tovább emelik kedvencünk cukiság-faktorát. Az egyedi kutyakendők is ebbe a kategóriába tartoznak, de egy ilyen ajándékkal a mosoly garantált – nem csak a fa alatt, hanem egész évben minden kutyasétáltatásnál.

De a Gazdikat se hanyagoljuk el, hiszen aki szereti a kutyákat, az kutyás ajándéktárgyakat is szeret kapni. Ez lehet kedvence képével ellátott bögre, telefontok, vagy éppen póló, de számukra is vannak már különleges ajándéktárgyak: kutya alakú falióra vagy lámpa, egyedi karácsonyfadíszek, kutyaképes párnák és ágyneműk, fényképes táskák, kutyás esernyők… Konyhatündéreknek pedig kínálnak már egyedi kutyás poháralátéteket, tányérokat, vágódeszkát, edényfogót vagy mondjuk tányéralátétet, így a jövő évi karácsonyi menü elkészítésekor vagy elfogyasztásakor is örömmel fognak visszagondolni ajándékunkra.