parketta

parketta

Kiváló német termék! Kiváló magyar termék! Most akkor kinek is jó a terméke? És egyáltalán honnan is lehet, tudni, hogy egy parketta csupán azért mert egy adott országban készült, jobb mint a másik?

A magyar parkettátót szerencsére nem kell félni. Bár sokat gondolják az elsőre, hogy a német termékek az igaziak, vagy épp teszik a megjegyzést, hogy „igen, ez svéd minőség!”, nem szabad leírni a magyar parkettákat.

Kezdjük például azzal, hogy nem egy prémium minőségű padlót gyártó német cég szerzi be a fa alapanyagokat hazánkban. Sőt ezen túlmenően azt sem szabad elfelejteni, hogy a Magyarországon megtermelt parketták 60-70%-a a legtöbb esetben külföldi országokban kerül értékesítésre.

A legfontosabb mégis a szabványok! A magyar parkettákra ugyanazon szabványok vonatkoznak, mint európai társaikra. Szóval ugyanazon feltételek alapján vizsgálják be őket.

„Márkák vannak, termékek, amik között lehet különbséget tenni, de talán nem egyedül gondolom úgy, hogy országon belül már sokkal nehezebb valamire rávágni, hogy ez jobb, pusztán azért mert ott készült.” – irja a Jepetto Parketta Stúdió.

A magyar parketták mellett szól, hogy a gyártót bárki bármikor elérheti nyelvi nehézségek nélkül. Gyári hibás termékek esetén a minőségellenőr sokkal gyorsabban ki fog tudni menni, mintha Németországból, vagy épp Svédországból kellene jönnie.

Megéri tehát magyar parkettát választani!