Győr-Moson-Sopron megyében történt a legtöbb adásvétel

Győr-Moson-Sopron megyében történt a legtöbb adásvétel

Hogy hol lehet a legkönnyebben elpasszolni eladásra szánt ingatlanunkat? A legkézenfekvőbb válasz alighanem a főváros lenne, de mi a helyzet a vidéki állapotokkal? A helyes válasznak egyértelműen Győr-Moson-Sopron megye tűnik, itt a legnagyobb a pörgés az ingatlanpiacon.

Több különálló felmérés is igazolta, hogy – a korábbi évekhez hasonló módon – idén is Győr-Moson-Sopron megyében történt a legtöbb adásvétel a helyi ingatlanállomány nagyságához viszonyítva.

Ezt az ún. forgási sebesség nevű mutatóval jellemezhetjük: ebben az esetben a 2%-ot is meghaladta ez a mutató. A kevésbé szerencsés megyékben helyenként az 1%-ot se éri el, elsősorban a keleti országrészben marad ennél alacsonyabban.

Az OTP egyik ingatlanos kutatásából származó adatok szerint a családi házak szegmensében is kiemelkedően sok tranzakció köttetik ebben a régióban. Érdekesség, hogy a telekpiac szíve is Győr-Moson-Sopron megyében dobog, országos viszonylatot vizsgálva azt látjuk, hogy az összes adásvétel kb. 25 százalékát itt ütik nyélbe.

A telekárak a bank szerint 10-15 százalékkal drágultak, holott országos szinten inkább csökkentek ennek az ingatlantípusnak az árai, helyenként 30 százalékot meghaladó mértékben.