kilim szőnyeg

Amikor új kiegészítőket keresünk az otthonunkba, akkor olyan dolgokat keresünk, amik egy kicsit egyediek. A legtöbb esetben ezek a dekorációk kézzel készülnek, mert attól lesznek igazán különlegesek. És nem csak vázákat és porcelánokat vásárolhatunk, hogy feldobjuk az otthonunkat, hiszen egy szép szőnyeg is tökéletesen megváltoztatja a helyiséget.

Ha egy igazán mutatós darabot keresnénk, akkor a Kilim szőnyeg tökéletes választás lesz a számunkra. Bizony észre fogjuk venni a különbséget a kézzel és a géppel készült szőnyegek között, hiszen a kézi munka mindig különleges. Ha igazán szép dolgokkal vesszük körül magunkat, akkor sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

Az internet nagy segítségünkre lehet, hogy megtaláljuk a legjobb dekorációkat és kiegészítőket az otthonunkba, hiszen sokkal több kézműves terméket találhatunk meg a segítségével. Ha a lakás minden pontja elkészül, akkor bizony a hangulatunk is sokkal jobb lesz, ezért nagyon figyeljünk arra, hogy milyen otthont alakítunk ki magunk körül.

A kézi szövésű Kilim több kultúrában jelen van, világszerte roppant népszerű.

Kilim szőnyeget más néven rongyszőnyeg. Bár a rongyszőnyeg többnyire vastagabb és legtöbbször durva szövéssel vagy csomózással készül, addig a Kilim vékonyabb és speciális szövési technikával készül.

A Kilim, szemet gyönyörködtető mintázata és motívumvilága esetenként akár több évezredes múltra tekint vissza, és olyan értékeket jelenítenek meg, mint például az anyaság vagy a jó szerencse.

A Kilim szőnyeg általában birkagyapjúból, kecske- vagy teveszőrből készülnek, a színezéshez pedig természetes növényi anyagokat alkalmaznak.

Számos helyiségbe teríthetjük, akár mint nappali szőnyeg, futószőnyeg vagy konyha szőnyeg. Könnyűnek mondható, így könnyedén akaszthatjuk falakra is mint faliszőnyeg. Szemet kápráztató színekben és mintákban érhetőek el a kelim szőnyegek többféle stílusban.

A legnépszerűbb Kilim az Afgán Chobi Kilim, ezt követi az Indiai kilim. Ezek népszerűsége főleg a világos, vidám színeik miatt van. Míg a Maymana kilim sötétebb színvilágú, de rendkívülien szépen mutat a falon vagy a világos padlón.

Rendeljen kilimet kedvező áron a Carpetdepo szőnyeg webáruházunktól. Minden szőnyeg a saját raktárunkban van. Amennyiben Ön is kedveli a fiatalos, élénk színvilágot, tekintse meg pamut kilimeinket.