algaölő szerek

Egy kis halastó kertünk valóságos éke, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindössze egy egyszerű díszről van szó.

A tóban élő állatoknak és növényeknek egészséges ökoszisztémában kell élniük, azonban ez az egyensúly nem feltétlenül jön létre, illetve marad fent anélkül, hogy tennénk érte. Számos tényezőről tudunk, ami felboríthatja a kényes egyensúlyt, és előbb-utóbb zavarossá és algássá teheti a vizet.

Ilyen például, ha a tóba telepített kövek foszfortartalmúak, ősszel a falevelek a vízbe esnek és ott bomlásnak indulnak vagy a kerti tó víztömegéhez képest túl sok hal él benne. Az algásodást elősegítheti továbbá a túl erősen működő szivattyú rendszer vagy a nem túl hatékonyan működő szűrő berendezés is. Legyen bármelyik is az ok, szükséges az algamentesítő szerek használata, hogy a víz ismét áttetsző és természetes színű legyen.

A webáruházunkban található biológiai mikroorganizmusokból álló algaölők képesek megszabadítani a fonal algáktól és a vizet elszínező zöld algáktól is,

sőt, akár három hónapon keresztül is képesek megakadályozni, hogy visszatérjenek. Különböző kiszerelésekben kaphatóak, például folyadék vagy tabletta. Fontos azonban észben tartani, hogy ne irtsuk ki az összes algát, hiszen egy bizonyos mennyiségben még pozitív hatásaik vannak, például eltávolítják a felesleges tápanyagot a vízből, illetve oxigént termelnek a víz alatti növények számára. Az elpusztult, megbarnult algát ki is kell szednünk a vízből, illetve a gépészetből, hogy teljes hatást érjünk el.

Az algamentesítő szerek alkalmazása előtt elengedhetetlen az UV-C csírátlanító készülék kikapcsolása is. Emellett a természetes algaölők csak jó minőségű, ellenőrzött vízben (például csapvíz) fejtik ki hatásukat megfelelően, míg a bizonytalan összetételű vízben nem működnek hatékonyan, ezért tavunk utóbbival történő feltöltését érdemes kerülni.
Ha algamentesítő szereinkkel, vagy bármelyik másik termékünkkel kapcsolatban felmerül valamilyen kérdése, forduljon bizalommal szakértő munkatársainkhoz!