jég

Az év vége felé a legtöbben talán nem pont azon gondolkodnak, hogy milyen jó is lenne jól bevált klímaberendezésüket fűtésre is használni.

Pedig közülük sokan csodálkoznának, ha tudnák, hogy ezzel sok esetben olcsóbb a fűtés, mint egy központi fűtéses rendszerrel, netalán egy régi gázkonvektorral felszerelt lakásban. Ha ehhez hozzáadjuk még annak a lehetőségét, hogy hagyományos klíma helyett hőszivattyút használnának, akkor tényleg tátva maradna sokak szája, mikor az igazság pillanata egy megfelelően alacsony energia számla formájában öltene testet.

Pedig a fenti vízió nem lehetetlen. Windex hőszivattyúink megfelelően korszerűek, sokoldalúak, hűtő és fűtő funkcióval egyaránt rendelkeznek. Sokan ismerik már ezt az elterjedőfélben lévő technológiát, ám kevesen mernek belevágni, mivel úgy tartják, hogy még nem kiforrott, valamint drága dologról van szó. Ezt a tévhitet szeretnénk eloszlatni egy pár információ megosztásával.

Termékeink az Észak Olaszországi Udinében készülnek, s elmondható, hogy minden tekintetben a komfort hűtés igényeit kiszolgáló nagy hűtési spektrumot átfogó folyadékhűtők. A termékpaletta széles spektrumú, egészen az 5kW-tól 1MW nagyságig elérhetőek több sorozatban, megfelelő karosszériákkal. Kialakításukat tekintve a jelentős mérnöki háttérnek köszönhetően teljesen unikálissá formálható, így könnyedén alakítható az aktuális projekthez mind a vezérlés mind pedig a belső szerkezetet tekintve. A megtervezés során segítséget nyújtunk az gépészeti, építészeti sajátosságokhoz igazítani a beszerelendő hőszivattyú műszaki paramétereit együttműködve a projekt tervezőjével.

Gépeink számos típusban kaphatóak, ezek közül az egyik kedvenc a léghűtéses kivitel, mely egy axiál ventilátoros kültéri kompakt folyadékhűtő.

Ilyen kültéri változatban kapható még a centrifugál ventilátoros változatú, kompakt folyadékhűtő is. Beltéri egységeink külső vizes kondenzátor egységgel, vagy külső hűtőközeges (ún. osztott) kondenzátor egységgel vannak felszerelve. Folyadékhűtők lehetséges kialakítási módja is többféle lehet.

Felhasználói igényeket szem előtt tartva, gépeink képesek hűtésre és fűtésre is. Egy speciális hűtőköri kialakítással a fűtési üzemre alkalmassá tesszük a folyadékhűtőt, ezáltal megoldjuk a komforttér fűtését és hűtését is egyaránt.

Windex folyadékhűtőink az energiatakarékosság terén is hatékonyak. A termékeink összteljesítményét a rendelkezésre álló lehetőségekhez igazítva több hűtőkörben, kisebb munka-kompresszorok alkalmazásával szereljük. Így elérhető, hogy a kompresszorok egyenként léptetve kapcsolódnak a hűtésbe, mely lehetővé teszi a teljesítmény akár 90%-os csökkenését és igényhez igazítását.

Akárhogyan is tervezi otthona fűtését, vagy hűtését, Ránk bármikor számíthat. Igény esetén előzetes állapotfelmérés, vagy a kollégáinkkal való egyeztetés is lehetséges. Rendeljen tőlünk és elégedjen meg a végeredménnyel, mely egy hosszan tartó, jól működő, és takarékos fűtési rendszer lesz.


Hasonló cikk: Takarékos és környezetbarát fűtés és hűtés a klímák szakértőitől