váltózár

váltózár

A gazdasági válság és a vele együtt járó elszegényedés következtében, folyamatosan szaporodnak a betörések, lopások. Most egy kis ismertetőt szeretnénk adni ahhoz, hogyan vigyázzunk az értékeinkre.

Mobil készülékek védelme

Egyre több mobiltelefont tulajdonítanak el. Ha nagyobb értékű mobiltelefonunk van, ne nagyon mutogassuk tömegközlekedési járműveket, főként este. Érdemes a mobiltelefonunkra olyan tokot venni, mely eltakarja a márkáját. Így ha buszon vagy villamoson telefonálunk, nem tudják azonnal megállapítani, mennyire is drága telefonunk van. Sok műszaki eszközhöz például okostelefonokhoz vagy laptopokhoz, táblagépekhez olyan biztosítást lehet kötni, mely mechanikai sérülés esetén megtéríti a kárunkat. Ezek ugyan a lopáskárra nem vonatkoznak, viszont jól jön akkor ha véletlenül kiesne a kezünkből egy kétszáz ezer forintos iphone és súlyosan megsérülne.

Lakásunk védelme

A lakásunkban nem tudunk minden értékviselő eszközt lefúrni, földhöz, gázcsőhöz erősíteni. A lakás illetve kerttulajdonosok ott tudnak egy kis fejtörést okozni a rossz szemeknek, hogy biztonságos nyílászárókra cserélik le a jelenlegi ajtókat, ablakokat. Az egyik legkönnyebb bejutási lehetőség az erkélyajtó. Számos biztonsági erkélyajtót lehet már ma is kapni. Sok Ajtóhoz biztonsági rolót is tudunk rendelni. Ez annyit jelent, hogy a tolvaj nem tudja csak úgy felnyomni a rolót ahhoz hogy kinyissa az ajtót. Az ilyen biztonsági rolóknak van egy védőzárjuk, melyet külön ki kell nyitni, ha fel szeretnénk húzni a rolót. Mind ezek mellett érdemes egy egyszerűbb biztosítást kötni az ingatlanra. A legegyszerűbb biztosítások évi pár tízezer forinttól elérhetők.

Autónk védelme

Mivel egy könnyen mozdítható és keresett termék a gépjármű, így azokat is védeni kell. Ma már egy alap – gyári – riasztó teljesen alap védelemnek minősül, valamilyen kiegészítő védelem szükséges még mellé. A valtozarak.hu az autóvédelmi megoldások széles spektrumát kínálja az autótulajdonosoknak. A tízenezer forintos egyszerű pedálzáraktól kiindulva, a teljes körű több százezer forintos motortérzárig mindent megtalálunk. Az egyik akciós ajánlatunkban egy váltózárat kapunk, ablakba gravírozott jelkóddal. Ez egy olyan védelmi eszköz, mely egy gyári riasztóval együtt használva elrettent minden kéretlen szemet. Nagyon fontos azonban itt is megjegyezni, hogy nagy értékű hi-fi berendezést, gps készüléket még így se tartsunk az autónkban.