fűszer

fűszer

A minap véletlenül felkeveredtem a sztrádára egy fejetlen átépítés miatt. Gyorsan lehúzódtam a megállósávba, gondoltam a mobilon veszek gyorsan egy 10 naposat, és nem kell 15 ezret büntetésbe fizetnem. Gondoltam, mégse csak egy csomag fűszer a tét. Legalább tízszer próbáltam meg megadni felhasználónevet, jelszót, majd a bankkártyás fizetéssel kifizetni, de nem, állandóan azt írta ki ki, hogy a jelszó vagy a felhasználónév nem egyezik. Végül a nejemet felvette egy kocsi, és elvitte a legközelebbi benzinkútra és ott megvette a matricát. Könyörgök, miért nem elég a rendszám meg a bankkártyás fizetés? Miért kell köveket görgetni a vásárlás elé? Nem elég annyi információ, amennyi muszály?
Ha egy webáruház regisztrációhoz köti a vásárlást, már lápek is ki, nem érdekel, hogy a másik kicsit drágábban adja ugyanazt a terméket, dacból nem regisztrálok. Ha el akarom költeni a pénzemet, ne kérdezzenek a kelleténél többet, csak annyit, amennyi a kézbesítéshez kell. Milyen lenne, ha a közért közölné velem, hogy csak akkor vásárolhatok, ha klubtag leszek náluk? Az lenne az utolsó vásárlás ott, ugye? Már pedig ez a példa ugyanaz, mint a regisztrációhoz kötött vásárlás.
Az egzotikusfuszerek.hu webáruház kidolgozásánál, mindjárt a lista elején, azt hiszem a harmadik pontban, nagy betűkkel oda volt írva: regisztráció nélküli vásárlás lehetősége! Fontos! Azt elvet szerettük volna követni, mintha a vevő a közértben vásárolna, minden információt megkap, amire szüksége van a vásárláshoz, mintha csak levenné az árut a polcról, és mindent megtudna róla. Kosárba teszi, elmegy a kasszához, megadja hova kéri az árut kiküldeni, és ennyi. Ezzel szemben rendre találkozok olyan webáruházakkal, amelyek szinte semmit sem közölnek az áruról az árán és talán a súlyán kívül, de a vevőtől minden lehetséges adatot elkérnek. Ez a hozzáállás nem segíti elő az webáruházakba vetett bizalom nővelését. Mert ha egy áruház nem a vevőkért van megalkotva, hanem csak a haszonszerzésért, akkor annak meg vannak számlálva a napjai.
Reméljük, mi az egotikusfuszerek.hu megalkotásával sikerült egy kicsit az internetes vásárlás hátrányaiból lefaragni és egy kicsit nagyobb bizalommal vásárolhatnak vevőink. Próbálja ki!