Az interaktív tanítási és oktatási segédeszközök esetében nagyon fontos tudnunk, hogy nem nagyon számolhatunk magyar gyártóval. Ennek az az oka, hogy sajnos a mai kereskedelemben sokkal olcsóbb külföldön, például Kínában előállítani és beimportálni, mint hogy az ember Magyarországon legyártsa. A másik fő probléma, hogy nagyon kevés manapság az a szakember, aki biztonságosan elő tud állítani egy ilyen elektronikus eszközt.

Tehát egyáltalán nincs egyszerű dolgunk, ha úgy döntünk, hogy például egy interaktív táblával próbáljuk munkánkat megkönnyíteni. Mivel gyártóval nem nagyon fogunk tudni találkozni, ezért csak a forgalmazókra érdemes ráfókuszálnunk. A gyártók között is érdemes azonban válogatnunk. Rengeteg beszállítóval találkozhatunk a piacokon, de mindenképp figyeljünk arra, hogy milyen gyártmányú eszközt választunk. Nagyon fontos, hogy milyen alapanyagokból készült, és hogy egyáltalán mikor. Mindenképp kérdezzünk rá, hogy mennyi idő a gyártói garancia, és mi történik abban az esetben, ha esetleg a garancia már lejárt, viszont a készülékünk meghibásodik. Nagyon fontos, hogy mennyibe kerülnek hozzá az alkatrészek, és mivel nem magyarországi gyártóról beszélünk, van-e lehetőség alkatrész beszerzésére, és ha igen, akkor ez mennyi időt vesz igénybe. Az is egy fontos momentum, hogy van-e a szervizükben megfelelő szakember, aki a megfelelő javításokat el tudja végezni, még abban az esetben is, ha már nem garanciális a készülékünk.

Nagyon fontos tehát, hogy mindenképp nézzünk utána a forgalmazó hátterének, és mindenképp tegyük meg a megfelelő intézkedéseket a garancia érdekében is.