A technika fejlődésével egyre nagyobb igények keletkeznek olyan termékek iránt, melyek megkönnyítik egy-egy szakterületen dolgozó szakemberek munkáját. Ilyenek például az interaktív táblák is, melyekre egyre nagyobb igény merül fel manapság.

A felmérések szerint az oktatási intézmények az a szegmens, amely talán a legjobban érdeklődik ezek iránt az eszközök iránt. Sajnos jelen pillanatban ezek a berendezések még igen drágának bizonyulnak, ezért lehetőség van különféle pályázatokra való jelentkezésre, ami nagyban megkönnyítheti a szerkezetek beszerzését. De mit is kell tennünk, ha pályázni szeretnénk egy interaktív tábla beszerzésére? Természetesen vannak olyan pályázatok is, amelyeknek az a lényege, hogy beküldünk valamiféle pályamunkát, amit bekértek az adott pályázat során, és lehetőségünk van egy úgynevezett nyereményre, ami esetünkben lehet egy interaktív tábla, vagy esetlegesen annak egy kiegészítője. Az ilyen pályázatokhoz mindenképpen regisztrálnunk kell a pályázatkiíró szervnél, és végig csinálni a kért lépéseket.

Ezen kívül lehetőségünk van még valamiféle támogatásos pályázaton részt venni. Ebben az esetben viszont érdemes egy olyan céget megkeresni, aki pályázatírással foglalkozik. Általában nem kérnek külön pénzt a pályázatírásért, csupán a nyertes pályázat után néhány százalék jutalékot. Így nem járhatunk rosszul, abban az esetben, ha valóban nyertes pályázatot könyvelhetünk el.  Ha ezt a megoldást választjuk, akkor egy bizonyos anyagi támogatást kérhetünk például az Európai Uniótól. Általában az adott projekt egy részét támogatják, vissza nem térítendő támogatás formájában. Viszont ebben az esetben valamennyi önrészt is produkálnunk kell, hiszen ez a pályázat egyik alapköve. Viszont ebben az esetben is nagyon jól járhatunk, hiszen a beszerzett eszköz árának csupán egy töredékéért juthatunk akár egy interaktív táblához.